Albin Kurti

Albin Kurti

 • PartiaLëvizja Vetëvendosje (LVV)
 • Grupi ParlamentarLëvizja Vetëvendosje (LVV)
 • Legjislaturat pjesëmarrëseIV, V, VI
 • Numri total i votave143,621
 • Më së shumti votaPrishtinë (29,303)
Krahaso me deputet tjetër
 • Vendbanimi Prishtinë
 • Vendi i lindjes Prishtinë
 • Data e lindjes 24.03.1975
 • Kualifikimi Inxhinieri

Pjesëmarrja në seanca plenare

62%

83 nga 134 seanca

Rangimi: i 42-ti

Shfaq detajet

Përgjigjet në pyetjet e qytetarëve

43%

6 nga 14 pyetje

Rangimi: i 5-ti

Lojaliteti ndaj grupit parlamentar

100%

10 nga 10 votime

Rangimi: i 1-ri

Pyetjet drejtuar deputetit

 • 02/04/2019 Pyet: Gëzimi Prishtinë

  Përshëndetje z. Kurti, pse nuk bëheni bashkë të gjitha partitë dhe ju deputetët e LVV-së me qëndrime të njëjta, që Serbia të na kthej dëmet e luftës prej vitit "1981" - "23-03-2019". Shuma e përgjithshme që Serbia ka borxh ndaj nesh është 55 miliardë euro prej tyre 35 milardë euro për Kosovën dhe 20 miliardë euro që u’a ka borxh shteteve që e kanë ndihmuar Kosovën? Mendoj që në të gjitha televizionet e Kosovës kjo temë është tabu dhe nuk flitet as nga deputetët e LVV-së dhe partive të tjera.Mendoj që kjo temë është aq e gjerë dhe aq e nevojshme për Kosovën sa që i "zhbllokon" të gjitha temat tjera në Kosovë.

  14/06/2019 Pas 73 ditëve

  Përshëndetje Gëzim,

  Lëvizja VETËVENDOSJE! ka propozuar alternativën me katër hapa për bisedime me Serbinë, pra për bisedime alternative, të përgatitura mirë për zgjidhje të drejtë e të qëndrueshme. Këtë alternativë ne e kemi prezantuar në konferenca të shumta për medie, në tryeza të përbashkëta dhe në Kuvend.

  Hapi i dytë që ne kemi propozuar është se ne duhet ta dimë se çka duam, cilat janë qëllimet tona në bisedimet me Serbinë. Kuvendi i Republikës duhet ta përcaktojë qartë se cilat janë qëllimet e shtetit tonë dhe ato qëllime duhet të përkthehen mandej në listë kërkesash zyrtare ndaj Serbisë. Natyrisht që edhe Serbia do të ketë listë të kërkesave, por kjo nuk na intereson neve tash. Ne duhet ta dimë dhe përcaktojmë çka ne duam, psh. njohja e pavarësisë, kthimi i të pagjeturve, reciprociteti i të drejtave, reparacioni e sukcesioni etj. le ta përcaktojmë qartë e saktë dhe le ta bëjmë këtë kërkesë zyrtare.

  Ne, sikurse ju,  mendojmë se të gjitha partitë mund të pajtohen rreth kësaj liste dhe se është e domosdoshme që ta kemi këtë listë para se të shkojmë në negociata me Serbinë.

 • 29/03/2019 Pyet: Maloku Beqir

  Përshëndetje i nderuar z.Kurti, a ka mundësi që ju si deputet të ngrisni për debat çështjen se pse Ministria e Jashtme e Kosovës nuk ka bërë ende marrëveshje me shtetin francez për të vendosur në kurrikulat shkollore edhe orën e gjuhës shqipe ashtu siç ka bërë Serbia?

 • 28/03/2019 Pyet: Fatlind Prishtinë Pyetje per dialogun

  Përshëndetje z.Kurti, çfarë propozoni në mënyrë konkrete për të zgjidhur çështjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës? Si e mendoni që mund të bashkohen ata, pa e dëmtuar Kosovën?

 • Të gjitha pyetjet

Pyet Deputetin

Albin Kurti

LVV

Pyetjet të cilat nxisin gjuhë të urrejtjes, nuk janë qartë të formuluara dhe janë jashtë tematikave të Kuvendit, nuk do të publikohen. Pyetjet do të kalojnë përmes filtrimit nga ana e KDI-së para se të ju drejtohen deputetëve. KDI mbanë të drejtën e redaktimit të pyetjeve.

Pyet Deputetin

Votimet e deputetit

Filtro
Data Titulli Vota Lojal/Rebel ndaj grupit parlamentar

Udhëtimet e deputetit

Filtro
  Vendi Arsyeja e vizitës Periudha kohore Buxheti

  Iniciativat Qytetare

   Çështja Data Seancë/Komision Statusi