Pyetjet parlamentare të: Faton Topalli

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
25/10/2017 Infrastrukturë
Komuna e Ferizajt është shkëputur nga dy autostradat kryesore të vendit, ajo që lidh Kosovën me Shqipërinë dhe autostrada tjetër, e cila e lidh Prishtinën me Shkupin. Edhe pse autostrada që lidh Kosovën me Shqipërinë ka pasur të kalojë afër Ferizajt, pra
Lexo më shumë
Pal Lekaj Po
14/12/2017 Infrastrukturë
I nderuar zoti ministër, desha të pyes se çfarë do të bëni në lidhje me hekurudhën e Ferizajt, e cila kalon nëpërmjet, respektivisht nëpër qendër të qytetit. Hekurudhat zakonisht është element, respektivisht komponent i zhvillimit ekonomik, por mjerisht
Lexo më shumë
Pal Lekaj Po
14/12/2017 Infrastrukturë
Zoti Lekaj, unë po nisem nga mendimi që do të bëni atë që është e mundshme për të bërë më të mirën, por do të kisha dashur megjithatë të di cili është plani i BERZH-it, cili është projekti konkret, apo a ka ndonjë projekt për këtë çështje?
Pal Lekaj Po
14/12/2017 Punë të Jashtme
Kam parasysh që edhe kryeministri ka qenë dikur vetë mërgimtar dhe e di sa të ndjeshëm janë mërgimtarët. Kanë kaluar 18 vjet pas luftës dhe ne akoma nuk e kemi Kartonin e Gjelbër. Akoma vazhdohet të plaçkiten mërgimtarët e Kosovës për shkak se disa kompa
Lexo më shumë
Ramush Haradinaj Po
14/12/2017 Punë të Jashtme
Do të doja të di në qoftë se kjo është e mundshme, a ka ndonjë afat kohor kur ne si Kuvend mund të marrim ndonjë përgjigje se çfarë është bërë në këtë drejtim dhe a ekziston ndonjë ekip i caktuar që merret me këtë çështje dhe në qoftë se ekziston, cila ë
Lexo më shumë
Ramush Haradinaj Po
20/09/2018 Infrastrukturë
I nderuar ministër, ka kohë që banorët e fshatit Tërn ballafaqohen me problemet që lidhin rrugën magjistrale Prishtinë - Ferizaj. Deri tash janë bërë jashtëzakonisht shumë premtime, por nuk kanë ndodhur asgjë konkrete. Do të doja të di nga ju si qëndron
Lexo më shumë
Pal Lekaj Po
20/09/2018 Infrastrukturë
I nderuar ministër, Procedurat e tenderimit dhe ankesat mund të vazhdojnë edhe më tutje. Ky është bërë një problem serioz për Qeverinë, por edhe për qytetarët, sepse nuk po arrijnë t’i zgjidhin problemet që ata i kanë. A ka Qeveria ndonjë projekt a
Lexo më shumë
Pal Lekaj Po
14/06/2018 Aviacion
Në vitin 2017 përmes aeroportit të Prishtinës “Adem Jashari” kanë fluturuar rreth 1,9 milion pasagjer. Ky është një numër i madh dhe ka tendencë që numri i pasagjerëve të dyfishohet. 15 Megjithatë, Aeroporti i Prishtinës,
Lexo më shumë
Pal Lekaj Po