Pyetjet parlamentare të: Besa Baftiu

Data Sektori Pyetja Drejtuar Përgjigjur
25/01/2018 Shëndetësi
Kjo pyetje ndonëse, thashë, është parashtruar para dy muajve, është aktuale dhe sot e kësaj dite, sepse ka të bëjë me mungesë të barnave, e siç e dimë ne si Kuvend, me rishikim të buxhetit, falë ndërhyrjes së deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosov
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo
25/01/2018 Sociale
I nderuar ministër Reçica, Është legjislatura e tretë që deputetët e Republikës së Kosovës bëjnë pyetje në vazhdimësi, pa marrë parasysh se prej cilit subjekt janë, sepse është një çështje, e cila tash po bëhen tetë vjet që nuk po zgjidhet. Besoj se
Lexo më shumë
Skender Reçica Po
25/01/2018 Sociale
Ministër, pothuajse të njëjtat fjalë në vazhdimësi i kanë thënë edhe ministrat paraprakë, siç e ceka qysh prej vitit 2008. Prandaj, pyetja ime konkrete është kur do të nënshkruhet kjo marrëveshje dhe kur qytetarët e Republikës së Kosovës që kanë punuar n
Lexo më shumë
Skender Reçica Po
16/03/2018 Shëndetësi
Pyetje lidhur me insulinat, ministër, e dimë se kohët e fundit, faktikisht këtë javë ka insulina, mirëpo nuk ka të mjaftueshme. Po jua jap vetëm një shembull: Në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Gjilan ka nevojë për 2 700 sosh, ndërsa numri faktikisht
Lexo më shumë
Uran Ismaili Po
16/04/2018 Shëndetësi
I nderuari ministër z.Ismaili, Ka një kohë të gjatë që çertifikata mjekësore të obligueshme nuk po lëshohen nëpër QKMF-të. Sipas statistikave të hyrat e QKMF-ve nëpër Kosovë kanë rënë me 3-4 fish pasi që tani këto çertifikata lëshohen eksluzivisht nëp
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo
16/04/2018 Shëndetësi
Ndërtimi i Spitalit Pediatrik në hapësirën e QKUK-së që do të integrojë shërbimet shëndetësore që kanë të bëj me fëmijët sipas planit do të duhëj të përfundonte në fund të këtij viti. Ky projekt ka vlerë 22 milion euro dhe është donacion nga Emiratet e B
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo
16/04/2018 Sociale
I nderuar ministër Reçica, Siguria në punë në aspektin legjislativ në Kosovë rregullohet me dy ligje: Ligjin e punës dhe Ligjin për sigurinë dhe shëndetin në punë. Mirëpo, niveli i sigurisë në punë është ndër faktorët kryesorë që punëtorët po e humbin je
Lexo më shumë
Skender Reçica Po
16/04/2018 Sociale
Ministër më intereson ta di se çka keni bërë deri më tani për familjet e viktimave, apo çka planifikoni të bëni në këtë drejtim? Dhe, a mjafton kapaciteti i inspektorëve të punës që i keni deri më tani?
Skender Reçica Po
03/05/2018 Shëndetësi
Pyetja ka të bëjë me certifikatat mjekësore, të cilat nuk po lejohen të jepen nga institucionet publike.
Uran Ismaili Jo
14/06/2018 Infrastrukturë
Z. Ministër, Komuna e Gjilanit është një ndër komunat me infrastrukturë rrugore më të dobët në Kosovë, Natyrisht që ndërtimi i autostradës Gjilan-Prishtinë është një lajm i mirë për qytetarët e kësaj ane sepse do të krijohet një lidhje më e shpejtë dhe e
Lexo më shumë
Pal Lekaj Jo
14/06/2018 Shëndetësi
Ka të bëjë me ndërtimin e spitalit të pediatrisë në hapësirën e Qendrës Klinike Universitare, gjegjësisht mes Spitalit të Pediatrisë apo Gjinekologjisë, spital i cili ka filluar të ndërtohet në vitin 2016, faktikisht në bazë të planit është dashur të për
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo
12/07/2018 Shëndetësi
Edhe pse, dje kishim në komision ministrin Ismajli, diku tri orë kemi diskutuar, por aq janë të mëdha problemet në shëndetësi, sa që nuk arritëm edhe të gjitha pyetjet t’ia parashtrojmë edhe dje në komision. Kështu që, ministri Ismajli ka deklaruar
Lexo më shumë
Uran Ismaili Po
23/07/2018 Qeverisje Lokale
I nderuar kryeministër, Në vitin 2013, Qeveria e Republikës së Kosovës, e udhëhequr në atë kohë nga kryeministri Hashim Thaçi, nëpërmjet një njoftimi për medie na është bërë e ditur se është marrë vendimi për krijimin e Komunës së Zhegrës. Zoti kryeminis
Lexo më shumë
Ramush Haradinaj Po
23/07/2018 Qeverisje Lokale
Vendimin, të cilin e thatë ju, kryeministër, e kam edhe unë në dorë, është i datës 17.07.2013, që do të thotë se është një vendim që është marrë para fushatës së zgjedhjeve lokale të vitit 2013. Po më intereson të di a është anuluar ky vendim dhe cili ës
Lexo më shumë
Ramush Haradinaj Po
18/10/2018 Shëndetësi
I nderuar ministër, Deputetë të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Në bazë të të dhënave në Institutin e Shëndetësisë Publike të Kosovës për vitin 2016 janë raportuar 24 092 lindje. Prej tyre, në Klinikën Obstetrike Gjinekologjike janë kryer gjithsej 10
Lexo më shumë
Uran Ismaili Po
18/10/2018 Tregti
I nderuar ministër, Në sesionin pranveror, në njërën nga seancat, nga deputetët e Kuvendit me plotë të drejtë është ngritur si shqetësim përmbajtja e lodrave të plastikës për fëmijë, që shiten në dyqanet tona. Ishministri Hasani pati premtuar se do të dë
Lexo më shumë
Endrit Shala Po
18/10/2018 Tregti
Ministër, 10 vjetët e fundit, Kosova ka importuar rreth 80 milionë euro me vlerë lodra apo 20 milionë kilogramë, lodra të cilat kanë qenë me prejardhje nga Kina. Ju thatë se vetëm dy mostra kanë rezultuar që përbërja e tyre kimike të jetë e dëmshme që ës
Lexo më shumë
Endrit Shala Po
12/04/2019 Shëndetësi
Pyetja ka të bëjë me studentët e Luginës së Preshevës, të cilët i kanë përfunduar studimet në lëmine e mjekësisë dhe infermierisë në Universitetin e Prishtinës të cilëve nuk po iu mundësohet marrja e licencës nga odat e profesionistëve shëndetësorë. Paji
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo
30/01/2019 Shëndetësi
I nderuar ministër Ismajli, në programin qeverisës 2017-2021, objetivë e ministrise së shëndetësis është ruajtja dhe përmisimi i shëndetit të populates. Në këtë drejtim keni potencuar ndër të tjera të zbatoni programet e Skreningut që është njëra ndër me
Lexo më shumë
Uran Ismaili Jo