Bekim Haxhiu

Bekim Haxhiu

Krahaso me deputet tjetër
 • Vendbanimi Skenderaj
 • Vendi i lindjes Skenderaj
 • Data e lindjes 09.10.1970
 • Kualifikimi Mjekësi

Pjesëmarrja në seanca plenare

92%

123 nga 134 seanca

Rangimi: i 12-ti

Shfaq detajet

Pjesëmarrja në mbledhjet e Komisioneve Parlamentare

79%

58 nga 73 mbledhje

Rangimi: i 49-ti

Shfaq detajet

Përgjigjet në pyetjet e qytetarëve

67%

2 nga 3 pyetje

Rangimi: i 3-ti

Lojaliteti ndaj grupit parlamentar

100%

20 nga 20 votime

Rangimi: i 1-ri

Pyetjet drejtuar deputetit

 • 05/03/2019 Pyet: Melos Fushë Kosovë

  Përshëndetje z.Haxhiu, si pjesë e Komisionit për Punë dhe Mirëqenie Sociale çka keni bërë që pensionet kontributdhënës të gjithë familjeve të dëshmorëve u janë ndërprerë në vitin 2016, t’iu kthehet e drejta e marrjes së pensioneve që i’u takon, kur dihet që disa kategori janë duke i marrë pensionet e dyfishta. Avokati i popullit, MPMS i ka rekomanduar që ligji që rregullon skemat sociale ta ndryshojnë sepse i’u shkel drejtat e njeriut dhe është diskriminues. 

  06/03/2019 Pas 1 ditëve

  I nderuar, faleminderit për pyetjen dhe që është një problem që mua me ka shqetësuar prej fillimit të mohimit të të drejtës se pensionit kontributdhënës për familjet e dëshmorëve që gëzojnë edhe pensionin nga benificionet e skemave të luftës. Këtë problem e kam ngritur në Kuvendin e Kosovës në deklarime, pytje parlamentare dhe në komisionin parlamentar.

  Tani në takimin e fundit me Ministrin e Punës dhe Mirëqenies Sociale z. Reçica, javën e kaluar në Komision Parlamentar jemi dakorduar qe me Ligjin e ri për skemat pensionale të evitohet ky problem.

 • 29/01/2019 Pyet: Veton Jusufi Fushë Kosovë Pyetje per dialogun

  Përshëndetje i nderuar, desha t'iu pyes se pse ne veteranët që punojmë domethënë në sektorin privat nuk gëzojmë asnjë benificion dhe as pensione?  

  31/01/2019 Pas 1 ditëve

  I nderuar, sipas Ligjit për Ndryshimin dhe Pltësimin e Ligjit Nr.04/L-261 Për Veteranët e Luftës së UÇK-së  Nenit 16. Pika 4. Të  drejtën në përfitim financiar e ka vetëm Veterani Luftëtar i UÇK-së, i cili plotëson kushtet e përcaktuara  me këtë ligj.Kjo dispozit nuk ka lidhje me vendin e punës publik apo privat. Nese jeni Veteran Luftëtar ju gëzoni të drejtën në pension dhe benificione të tjera sipas ligjit.

  Me respekt,

  Bekim Haxhiu

 • 12/03/2018 Pyet: Halil Kurmehaj Deçan

  Deputeti Haxhiu, kur do të munden personat e verbër, katergoria e parë të mos i nënshtrohen Komisioneve Mediko/Sociale shpesh përderisa ata nuk e dallojnë as dritën nga errësira? Kur personave të verbër do t’iu mundësohet pajisja me libreza të Verbërisë si në vendet e tjera të rajonit dhe të BE- së? A do të ndihmoni që Kushtetuta e Kosovës të zbatohet sa i përket lirisë së asocimit, gjegjësisht që të verbërit të mos detyrohen të asocojnë? A do të ndihmoni që të verbërit të punësohen sipas kualifikimeve e jo sipas listave? Nëse po, si? 

 • Të gjitha pyetjet

Pyet Deputetin

Bekim Haxhiu

PDK

Pyetjet të cilat nxisin gjuhë të urrejtjes, nuk janë qartë të formuluara dhe janë jashtë tematikave të Kuvendit, nuk do të publikohen. Pyetjet do të kalojnë përmes filtrimit nga ana e KDI-së para se të ju drejtohen deputetëve. KDI mbanë të drejtën e redaktimit të pyetjeve.

Pyet Deputetin

Votimet e deputetit

Filtro
Data Titulli Vota Lojal/Rebel ndaj grupit parlamentar

Udhëtimet e deputetit

Filtro
  Vendi Arsyeja e vizitës Periudha kohore Buxheti

  Iniciativat Qytetare

   Çështja Data Seancë/Komision Statusi