Xhevahire Izmaku

Xhevahire Izmaku

Krahaso me deputet tjetër
 • Vendbanimi Vushtrri
 • Vendi i lindjes Vushtrri
 • Data e lindjes 15.08.1971
 • Kualifikimi Marrëdhënie me Publikun

Pjesëmarrja në seanca plenare

84%

113 nga 134 seanca

Rangimi: e 22-ta

Shfaq detajet

Pjesëmarrja në mbledhjet e Komisioneve Parlamentare

79%

71 nga 90 mbledhje

Rangimi: e 51-ta

Shfaq detajet

Përgjigjet në pyetjet e qytetarëve

75%

6 nga 8 pyetje

Rangimi: e 2-ta

Lojaliteti ndaj grupit parlamentar

97%

38 nga 39 votime

Rangimi: e 3-ta

Pyetjet drejtuar deputetit

 • 05/03/2019 Pyet: Melos Fushë Kosovë

  Përshëndetje deputetja Izmaku, po ju shkruaj lidhur me shkeljen e të drejtave të njeriut dhe diskriminim e hapur që Qeveria e Kosovës i’u bën familjeve të dëshmorëve. Në vitin 2016 të gjitha familjeve të dëshmorëve i’u është ndërprerë pensioni kontributdhënës kurse me të njëjtat ligje dhe me të njëjtat arsye disa kategorive nuk i’u është ndërprerë e drejta e marrjes së pensioneve të dyfishta. Për më tëpër Qeveria e Kosovës në 28.12.2018 nxjerr vendim që disa kategorive i’u lejon marrjen e pensioneve të dyfishta (FSK). Avokati i Popullit, Ligjin për Skemat Pensionale e cilëson si shkelës të drejtave të njeriut dhe diskriminues dhe jep raport që ligji të ndryshohet. A keni mundësi që një gjë të tillë ta inicioni që ligji të ndryshohet dhe që mos të diskriminohen vetëm familjet e dëshmorëve? 

 • 04/03/2019 Pyet: Dritoni Prishtinë

  E nderuara deputete, a ka mundësi të sqaroni nenin 13 pika 3 të Ligjit për Paga që sipas së cilit thuhet që funksionari publik me status të veçantë nuk përfiton shtesa tjera përveç atyre të përshkruar në nenin 14 (shtesat të posaçme për policët max 40%). Çfarë shtesa tjera i takojnë policisë? A i takojnë shtesat që i gëzojnë edhe nënpunësit civil (si për punë jashta orarit, shtesa për përvojën e punës etj)? Me Respekt! 

 • 21/02/2019 Pyet: Beni

  E nderuara deputete znj.Izmaku ju falenderoj për përkushtimin që po keni në përmirësimin e gjendjes së përgjithshme në Kosovë. Përkushtimi i juaj po dëshmohet edhe në platformën Vota Ime, meqë jeni një nga deputetët e rrallë që jeni përgjigjur pyetjeve të qytetarëve. Pyetja ime është në lidhje me pensionet familjare, babai im ka punuar para luftës deri sa masat e dhunshme e kanë larguar në vitin 1990. Pas luftës ka punuar deri në vitin 2014 deri sa ka ndërruar jetë. Nëna ime sipas ligjit duhej të ishte përfituese e Ligjit për pensionet familjare, mirëpo është refuzuar me arsyen se babai nuk ka pasur 15 vite përvojë pune para luftës (stazhi pas luftës nuk e kanë llogaritur). Si ka mundësi të ndodhë kjo kur ky është pension familjar, a ka mundësi të amendamentohet ky ligj? Me respekt!

  26/02/2019 Pas 4 ditëve

  Përshëndetje, saktësisht do të informohem nga ministri i punës dhe do t'iu përgjigjem përsëri në këtë platformë nëse mundemi në këtë drejtim të bëjmë ndryshime sepse ka shqetësime të njëjta si ju! Përndryshe, deri në moshën 65 vjeçare mund ta gëzoj nëse do të jetë ndryshimi, pastaj hyn në sistemin e vet të pensionit nëna juaj dhe të gjithë personat që nuk janë kontributdhënës! Me respekt!

 • Të gjitha pyetjet

Pyet Deputetin

Xhevahire Izmaku

PDK

Pyetjet të cilat nxisin gjuhë të urrejtjes, nuk janë qartë të formuluara dhe janë jashtë tematikave të Kuvendit, nuk do të publikohen. Pyetjet do të kalojnë përmes filtrimit nga ana e KDI-së para se të ju drejtohen deputetëve. KDI mbanë të drejtën e redaktimit të pyetjeve.

Pyet Deputetin

Votimet e deputetit

Filtro
Data Titulli Vota Lojal/Rebel ndaj grupit parlamentar

Udhëtimet e deputetit

Filtro
  Vendi Arsyeja e vizitës Periudha kohore Buxheti

  Iniciativat Qytetare

   Çështja Data Seancë/Komision Statusi