Të gjitha pyetjet

 • 08/04/2019 Pyet: Bekim Jakupaj Komuna: Ferizaj Për deputeten/in: Labinot Tahiri

  I nderuar z. Tahiri, unë jam një banor i Ferizajt, jetoj në rrugën e parkut që e lidhë rrugën e Prizrenit me fshatin Balaj. I nderuar që kur hapsira tek pishat është shpallur park, ne banorëve të kësaj rruge na është vështirësuar jeta për shkak të pluhurit që bëhet nga qarkullimi i veturave. Deri tani asnjë nga partitë që kanë qenë në pushtet, as LDK dhe PDK nuk kanë marrë parasysh kërkesat tona për rregullimin e kësaj rruge edhe pse i ka vetëm 500 metra dhe është 2 km larg qendrës së qytetit. Po kërkoj ju nga ju që të përdorni pozitën tuaj si deputet që ta ngrisni këtë çështje tek ministria përkatese në mënyrë që të ndërmerret diçka në këtë drejtim. Unë ju ftoj të vini dhe të na vizitoni për të  parë gjendjen faktike. Ju falemnderit shumë paraprakisht! 

 • 05/04/2019 Pyet: Dren Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Ganimete Musliu

  Përshëndetje deputetja Musliu, pyetja ime është se çfarë keni bërë ju në lidhje me shkeljen e të drejtave të familjeve të dëshmorëve me ndaljen e pensioneve kontributdhënëse ose të moshës? Pse nuk e keni ngrit këtë çështje për debat parlamentar?

 • 02/04/2019 Pyet: Labinot Gashi Për deputeten/in: Ganimete Musliu

  Përshëndetje deputetja Musliu, si qytetarë i këtij vendi dhe si prind po ndaj shqetësimin tim me ju lidhur me veprimet e fundit të SBASHK-ut, ku i i sindikatës po e kërcënon gjithë shtetin me greva tash e disa herë. Pse shteti nuk reagon për sjelljet dhe kërcënimet e tij ndaj fëmijëve për mbajtjen e mësimit?

 • 02/04/2019 Pyet: Gëzimi Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje z. Kurti, pse nuk bëheni bashkë të gjitha partitë dhe ju deputetët e LVV-së me qëndrime të njëjta, që Serbia të na kthej dëmet e luftës prej vitit "1981" - "23-03-2019". Shuma e përgjithshme që Serbia ka borxh ndaj nesh është 55 miliardë euro prej tyre 35 milardë euro për Kosovën dhe 20 miliardë euro që u’a ka borxh shteteve që e kanë ndihmuar Kosovën? Mendoj që në të gjitha televizionet e Kosovës kjo temë është tabu dhe nuk flitet as nga deputetët e LVV-së dhe partive të tjera.Mendoj që kjo temë është aq e gjerë dhe aq e nevojshme për Kosovën sa që i "zhbllokon" të gjitha temat tjera në Kosovë.

 • 01/04/2019 Pyet: albesjan kuqi Komuna: Suharekë Për deputeten/in: Ilir Deda Pyetje per dialogun

  Përshëndetje deputeti z.Deda, nga një votues i juaji. Deshta ta di qëndrimin tuaj ndaj çështjes së dialogut?

 • 29/03/2019 Pyet: Maloku Beqir Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje i nderuar z.Kurti, a ka mundësi që ju si deputet të ngrisni për debat çështjen se pse Ministria e Jashtme e Kosovës nuk ka bërë ende marrëveshje me shtetin francez për të vendosur në kurrikulat shkollore edhe orën e gjuhës shqipe ashtu siç ka bërë Serbia?

 • 28/03/2019 Pyet: Fatlind Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Albin Kurti Pyetje per dialogun

  Përshëndetje z.Kurti, çfarë propozoni në mënyrë konkrete për të zgjidhur çështjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës? Si e mendoni që mund të bashkohen ata, pa e dëmtuar Kosovën?

 • 18/03/2019 Pyet: Fahredin tafaj Komuna: Suharekë Për deputeten/in: Albin Kurti Pyetje per dialogun

  I nderuar z.Kurti, a mendoni se duhet të kaloj përmes Kuvendit të Kosovës një marrëveshje potenciale mes Kosovës dhe Serbisë?

 • 18/03/2019 Pyet: Fahredini Komuna: Suharekë Për deputeten/in: Albin Kurti Pyetje per dialogun

  I nderuar z.Kurti, cili është mendimi juaj për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, cila është e ardhmja e këtij dialogu?

 • 12/03/2019 Pyet: Besnik Komuna: Prishtinë Për deputeten/in: Liburn Aliu Pyetje per dialogun

  I nderuari deputeti z.Aliu, ju si njëri nga deputetët me prejardhje nga Lugina e Preshevës dhe shumë i respektuar nga ne, si e shihni zgjidhjen e problemit të shqiptarëve në jug të Serbisë. Pse nuk e mbështesni idenë e Presidentit Thaçi? A mendoni se ky është momenti me i volitshëm në historinë e shqiptarëve në Luginën e Preshevës që të jenë pjesë përbërse e Kosovës si dhe shqiptarisë në përgjithësi. Ne si shqiptarë të këtyre trevave po vlerësojmë se ky është treni i fundit për ne, andaj ne presim nga Ju një qëndrim më konkret në pajtueshmëri të plotë me vullnetin e shumicës dërrmuese të shqiptarëve në Luginë. Ju faleminderit! 

 • 12/03/2019 Pyet: Driton Për deputeten/in: Shqipe Pantina

  E nderuar deputete, në Ligjin për Zyrtarët Publik, neni 3, thuhet se ky ligj nuk zbatohet për funksionarët publik me status të veçantë. Ndërsa Ligji për Pagat, neni 13, përjashton këtë kategori nga çdo shtesë tjetër përveç shtesës së përcaktuar me nenin 14. A nënkupton kjo që funksionarët me status të veçantë (konkretisht policisë) maksimumi i të gjitha shtesave mund të jetë 40%, duke përfshirë rrezikshmërinë, orët jashtë orarit të punës si dhe shtesat tjera? Me respekt! 

 • 08/03/2019 Pyet: Dren Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Shqipe Pantina

  Përshëndetje znj.Pantina, e lexova në këtë platformë përgjigjen që keni dhënë në një pyetje në lidhje me përvojën e punës. Është edhe një problem me rregulloren 02/2010 për rekrutim në shërbimin civil, sipas së cilës diploma e fakultetit është kusht vetëm për të fituar të drejtën në intervistë me shkrim, kurse nuk poentohesh për suksesin në studime si një me mesatare 6 sikurse ai me mesatare 10 por vetëm e fiton të drejtën e intervistimit. Ndërsa një student me mesatare 10 vlerësohet nga një komision që mesatarja e tyre e studimeve mund të jetë 6. Pse nuk vlerësohet edhe suksesi i studimeve dhe a mund të ndryshohet kjo me ligj?

 • 08/03/2019 Pyet: Dren Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Albulena Haxhiu

  Përshëndetje znj. Haxhiu, po ju shkruaj lidhur me Ligjin për Skemat Pensionale. Ligjin në fuqi, avokati i popullit e ka cilësuar si ligj që shkelë të drejtat e njeriut dhe është diskriminues dhe i sygjeron MPMS-së që t’i bëj plotësim - ndryshimet e nevojshme mirëpo ende nuk ka reagim nga MPMS-ja. Ky ligj që nga viti 2016 ju ndalon marrjen e pensionit kontributdhënës të gjitha familjeve të dëshmorëve me arsyen që janë duke marrë benificion për dëshmorë, kurse Qeveria me vendim disa kategorive ua lejon. A është e mundur që ky ligj të dërgohet në Gjykatën Kushtetuese?

 • 08/03/2019 Pyet: Dren Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Albin Kurti

  Përshëndetje z.Kurti, do të doja t’iu pyes se të gjitha familjeve të dëshmorëve i’u është ndërprerë marrja e pensionëve të dyfishta dhe askush nuk ka reaguar. Ju si VV si e komentoni këtë dhe cila është përgjigja juaj lidhur me këtë ndalesë. Si e mendoni që duhet rregulluar kjo? 

 • 07/03/2019 Pyet: Dren Komuna: Fushë Kosovë Për deputeten/in: Ismajl Kurteshi

  Përshëndetje deputeti Kurteshi, meqenëse praktika e nxjerrjeve të ligjeve tek ne na ka mësuar që ligjet janë në kundërshtim njëri me tjetrin, dëshiroj t’iu pyes si Kryetar i Komisionit për Arsim se si e keni paraparë marrjen e shtesës për mësimdhënësit e viteve 1990/99. Dihet se disave u janë ndaluar pensionet kontributëdhënëse, si do të veprohet në rastet kur dy bashkëshortët kanë punuar në atë kohë mirëpo njeri ka ndërruar jetë?